Webinar: Datakwaliteit & Wooncorporaties

webinarOp dinsdag 24 mei 2016 heeft ITCG in samenwerking met CorporatieNL een webinar verzorgd over het onderwerp 'Datakwaliteit', specifiek voor de wooncorporaties:

Veel wooncorporaties ervaren dat hun data onvoldoende op orde is om goed te kunnen sturen en het assetmanagement succesvol te laten zijn. In dit webinar besteden we daarom aandacht aan hoe u uw data op orde kunt brengen, zodat u correcte stuurinformatie kunt samenstellen. Michael de Boer en Geert Zijlstra van ITCG gaan daarom in op het begrip ‘datakwaliteit’ en het verkrijgen van inzicht in de huidige staat uw vastgoeddata. Bij datamigraties in de woningcorporatie-sector treffen zij dagelijks gegevens in vele vormen en toestanden aan. Naast praktijkvoorbeelden is er een praktische aanpak om datakwaliteit inzichtelijk en tastbaar te maken. Het schonen, ontdubbelen en verrijken van uw data levert u een betrouwbare basis. Met de controle en validatie van uw woningwaardering kunt u de bepaling van de huurprijzen correct laten verlopen. In korte tijd krijgt u een goed overzicht waar u rekening mee moet houden als u uw datakwaliteit wilt verbeteren.


ITCG denkt én doet al bijna twee decennia in data integratie, datamigratie, datakwaliteit en testdata en deelt haar opgedane kennis graag met de wereld in de vorm van blogs –lees ook onze andere artikelen.