Data Warehousing

Juiste en actuele informatie is cruciaal om uw organisatie goed te kunnen besturen. De sterk groeiende hoeveelheid data maakt dit steeds lastiger. Wilt u beschikken over actuele en betrouwbare management informatie? Of wilt u waardevolle klantprofielen opbouwen? Wij kunnen u hierbij helpen.

Standaard architecturen

ITCG heeft uitgebreide kennis van de standaard architecturen: Bill Inmon (Enterprise Warehouse met Data Marts), Ralph Kimball (Sterschema's) en Daniel Linstedt (Data Vault).

De juiste keuze

De juiste keuze wordt bepaald door uw specifieke situatie. Denk hierbij aan het uitvoeren van data-analyses, het opbouwen van historische klantbeelden, inzicht krijgen in fraudeprofielen of het opleveren van financiële maandrapportages.

Gespecialiseerde tooling

We maken gebruik van DATPROF Integrate. Deze tooling bestaat uit een framework met standaard bouwblokken. Hiermee worden projecten sneller, met minder inspanning en goedkoper uitgevoerd terwijl het beheer sterk wordt vereenvoudigd.

Wij helpen u graag

Wij helpen u met het bepalen van de architectuur die het beste bij u past. We kunnen ondersteunen met specifieke onderwerpen, zoals informatie-analyse, het vaststellen van requirements of het maken van een ontwerp. Ook kunt u de ontwikkeling of het beheer van uw warehouse volledig aan ons uitbesteden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Praktijk Cases

 • Univé

  Ontwikkelen van het Enterprise Datawarehouse met DATPROF Integrate voor Univé Verzekeringen.

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)

  Ontwikkelen van een datawarehouse (WILG) met DATPROF Integrate voor alle door RvO (voormalig DLG) uitgevoerde projecten.

 • Cendris

  Ontwikkeling van een datawarehouse en dataverwerkingsprocessen met DATPROF Integrate voor het onderhouden van het "Nationaal Zakelijk Bestand" en "Nationaal Consumenten Bestand".

 • Simyo

  Leveren van tooling (DATROF Integrate) en ondersteuning ten behoeve van de implementatie van een datawarehouse.