Testimonial: Datamigratie Friesland Bank


 

Organisatie: Friesland Bank

Project: Migratie Friesland Bank naar Rabobank

Naam opdrachtgever: Friesland Bank, Betalen & Sparen

Diensten & Producten: Datamigratie – DATPROF Integrate

 


Sinds 1 april 2012 is Friesland Bank onderdeel van de Rabobank Groep. Als gevolg hiervan gaat Friesland Bank geheel op in Rabobank. Dit betekent dat vanaf het begin van het jaar  2013 tot en met medio 2014 de producten en diensten van klanten van Friesland Bank naar aangesloten Rabobanken of andere onderdelen van Rabobank Groep zijn overgegaan. In het kader van deze overgang heeft ITCG de datamigratie van de betaal- en spaarproducten uitgevoerd voor Friesland Bank.

Na een succesvolle Proof-of-Concept, waarin ITCG in een periode van twee weken een werkend prototype van de migratiestraat heeft opgeleverd, heeft Friesland Bank begin 2013 ITCG gekozen als partner voor het uitvoeren van de datamigratie van haar betaal- en spaarproducten. ITCG heeft in de periode van 1,5 jaar diverse rollen vervuld: van het specificeren van requirements, het maken van ontwerpen tot het daadwerkelijk bouwen van de migratieprogrammatuur middels DATPROF Integrate. De migratiestraat heeft de naam: MigratieDatabase Betalen en Sparen, MDBS gekregen.

ITCG is in staat gebleken om snel en zorgvuldig te kunnen inspringen op een regelmatig wijzigende omgeving. Door zeer nauw samen te werken met alle partijen en concreet resultaat op te leveren is ITCG een betrouwbare partner gebleken ter ondersteuning van de projectdoelstellingen.

Ook tijdens de executiefase van de migratie was ITCG aanwezig op meerdere key- positions zoals bijvoorbeeld het Betalen & Sparen Expertteam. Vanuit deze rol kon ITCG over de gehele migratieketen een belangrijke en betrouwbare rol leveren in een succesvolle datamigratie. Friesland Bank : “De inzichten die jullie verschaften en het oplossend vermogen zijn van kritiek belang geweest om te komen tot waar we nu zijn. Jullie volharding en positieve insteek maakte het ook nog ’s prettig werken” .

Door de keus van de Frieslandbank om de productmigratie voor betalen en sparen onder begeleiding van ITCG te laten uitvoeren, hebben ze een  partner in huis gehaald waarmee de migratie gecontroleerd, heeft kunnen plaatsvinden