Testimonial: Datamigratie UMCG


 

Organisatie: Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Project: Datamigratie nieuw EPD

Naam opdrachtgever: UMCG, Programma Nieuw EPD

Diensten & Producten: Datamigratie – DATPROF Integrate

 


Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werkt aan de implementatie van een nieuw EPD: Een zeer complexe en uitdagende operatie waarbij diverse systemen worden vervangen door een nieuwe suite. Een belangrijk onderdeel van deze implementatie is de datamigratie van oude systemen naar de nieuwe suite. Opdrachtgever namens UMCG: “Een zorgvuldig uitgevoerde datamigratie is in dit geval uiterst noodzakelijk. Belangrijke succesfactor hiervoor is de beschikbaarheid van een betrouwbare en specialistische partner”.

 

Het UMCG heeft ITCG gekozen als partner voor het uitvoeren van de datamigratie. ITCG levert de specialistische ondersteuning voor het ontsluiten van de bronnen, het meten van datakwaliteit en het integreren en formatteren van de data. Daarnaast heeft het UMCG gekozen voor DATPROF Integrate als platform voor het uitvoeren van de datamigratie. UMCG: “Het gebruik van DATPROF Integrate stelt ons in staat om de data uit het complexe landschap van bronsystemen op een uniforme wijze te integreren en in het juiste formaat aan te leveren aan het doelsysteem. DATPROF Integrate biedt uitstekende faciliteiten om dit proces op een gecontroleerde manier uit te voeren. Daarnaast is de betrokkenheid en de specialistische kennis van ITCG van grote toegevoegde waarde voor het gehele project!”.

 

Het UMCG heeft met deze samenwerking gekozen voor een solide en betrouwbare partner, daardoor kan het zich focussen op de meest inhoudelijk complexe onderdelen van de migratie.